09 oktober, 2006

Råkost än en gång

Den franska favoriten jag redan skrivit om, "assiette de cruditées", är helt vanlig råkost. Tallriken innehåller vanligtvis fint skuren sallad, skivade tomater, rivna morötter samt kokta, kalla tärnade rödbetor. Över det hela en fransk vinägrett med Dijonsenap eller någon annan välsmakande dressing som du hittar här. Liksom i Frankrike äter vi det som en förrätt. Ett enkelt sätt att få i sig rejält med grönsaker och samtidigt stilla den värsta hungern medan varmrätten blir klar.

2 kommentarer:

Xtian sa...

Ååååh, exkat en sån som jag kan sakna många gånger. Äter den alltsomoftast i Schweiz av alla ställen. Just rödbetorna gör den sådär superfräsch och god som bara en sån tallrik råkost kan vara.

Kinna sa...

Xtian, den är lätt att göra och tar inte så mycket tid. Rödbetorna kan man ju koka några stycken och ha på lut för flera dagar. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...